понеділок, 25 січня 2016 р.

Haute Couture Fashion Week 2016

24 січня, з показу Schiaparelli стартував тиждень моди Haute Couture 2016 в Парижі.

Появі поняттю "Haute Couture" світ зобов'язаний англійцю, який жив і працював в Парижі - Чарльзу Фредерік Ворт. Він відкрив перший кутюрний Maison в Парижі 1858 році. Синдикат Високої моди (La chambre Syndicale de la Haute Couture) з'явився через 10 років, і з тих пір ця організація строго дотримує правила, за якими модний Дім може вважати себе виробником кутюрних колекцій. Після II Світової ці правила переглянули у зв'язку з індустріалізацією світу моди, але з тих пір в цьому світі нічого не змінилося. Щоб приписувати собі Haute Couture, Будинок моди повинен містити в паризькому ательє штат не менше ніж з 20 швачок та інших «маленьких ручок», які будуть займатися ручною пошиттям для клієнтів і представляти не менше 35 одиниць кожен сезон на показі. До слова, на той момент в Парижі було 106 кутюрних Будинків, тепер їх 15. 
Безсумнівно, кутюрний показ - це захід, на якому зібрані crema de la crema модного світу - редактори головних журналів, впливові закупівельники магазинів, дизайнери, потенційні покупці та інші люди, які є невід'ємною частиною цієї частини модного світу.
Кутюрні речі виробляються 100% вручну. Кожна річ припускає гігантську кількість ручної роботи (плаття не менше 100 ручних швів, добу роботи). 

Нижче Ви можете побачити показ Dior Couture, правда без Рафа, але під керівництвом Люсі і Сержа, які є головними в дизайнерській команді.


Також колекція Schiaparelli. Як на мене, то дуже легка і не викликає негативних вражень. Хороша робота.


Донателла Версаче з її колекцією білих суконь, здається, вмить стане одною з улюблених для зірок і Оскар 2016 не пройде без елегантних вкраплень з цього показу. 

 
 Ця колотнеча в Парижі буде тривати тиждень і пропоную Вам стежити за усіма новинками в світі моди. 
Хештег для соціальних мереж #HauteCoutureSpring2016 

Фото: google / instagram
Стаття: Юліана Кіндрацька

Немає коментарів:

Дописати коментар